Getest: Mizuno Wave Lightning Z8

22 January 2024
Getest: Mizuno Wave Lightning Z8

Mizuno heeft haar populairste volleybalschoen geupdated en deze Mizuno Wave Lightning Z8 is nu de MVP van het veld. Libero van Active Living Orion Mats Bleeker hoefden we geen 2x te vragen om voor Volleybalshop.nl deze topper te testen!

Review Mizuno Wave Lightning Z8

Nieuwe schoenen, ik hou ervan! En toch is het ook altijd spannend, al kies ik al jaren voor de Wave Lightning Z serie van Mizuno. Als libero wil ik snel en wendbaar zijn en daar heb ik mijn schoenen hard voor nodig. Gelukkig bieden de Lightning’s dit altijd, maar is het altijd even aankijken hoe het is in het nieuwe model van de serie. Lees verder hoe de schoenen mij bevallen!

De eerste keer aantrekken

Ach wat blijft het toch fijn om ongedragen schoenen voor het eerst aan te doen. Ik volleybal dagelijks op de Lightnings van Mizuno en ken de schoenen door en door. De Z8 voelt gelijk vertrouwd, maar toch heb ik het idee dat er wel degelijk wat veranderingen zijn gemaakt ten opzichte van het vorige model. Voor mijn gevoel zit de schoen al steviger zonder dat ik mijn veters vast heb gemaakt. Erg fijn want ik ben iemand die normaal mijn voeten praktisch afknel als ik mijn veters strik. Ik ben altijd blij dat ik een heel-lock kan maken met de Mizuno’s en ook bij dit model doe ik dit gelijk (daarvoor is dat extra vetergat, een heel-lock is een lus om je schoen extra strak om je voet te krijgen). Ik trek mijn veters strak aan en voel gelijk dat de schoen nergens meer heen gaat. Dit is de basis waar ik van op aan kan en het voelt goed!

Trainen en spelen

Ik had al opgemerkt dat de zool flink is aangepast en was erg benieuwd hoe dit aan zou voelen, maar wauw wat een grip! De schoen lijkt zich in de vloer te bijten en actief mee te duwen waar ik heen duw. Ik kan alle kanten op en heb constant controle op de vloer om snel te kunnen draaien. In mijn rol als libero voel ik me in balans tijdens het passen en wendbaar in de verdediging. Je zou zeggen dat ik weinig spring maar een teamgenoot zei toevallig dat ik waarschijnlijk de meeste onnodige sprongen maak in het team dus dat doe ik nog verrassend vaak. En met deze schoenen is dat ook geen enkel probleem, de demping zorgt ervoor dat de knieën op de hardste betonvloer nog heel blijven dankzij de Mizuno ENERZY technologie die ook al in de Z7 zit.

Conclusie

De Wave Lightning Z8 is weer een echte verbetering ten opzichte van de Z7, wat al een prima volleybalschoen is. Met name voor spelers die lichtvoetig en snel willen kunnen verplaatsen zonder daarbij in te leveren op demping of stevigheid zijn deze schoenen ideaal. Met de vernieuwde zool en het stevige vetersysteem heb ik een directe reactie van de kracht die ik lever en kan ik met gemak achter elke bal aan rennen zoals ik dat graag doe!